Hoppa till innehåll

Tankar kring CFtools

Låt oss börja med att prata om vad Cftools och tillhörande tjänst CFcloud är för något.

CFtools är en mod till PC/PS/Xbox spelet Dayz Standalone vilket möjliggör teknisk administration, ban hantering, chat moderation och mycket mer direkt ifrån en webbläsare. Det är ett mycket kraftfullt plugin som ger serverägare väldigt många nyttiga funktioner till att kunna hantera sin server.

Det är en prenumerations baserad tjänst som kostar X antal kronor beroende på vilka tjänster man vill använda sig utav samt hur många servrar man vill ska ingå under samma paraply.

Vi listar vad vi tycker är bra

 • Färgval
  Jag gillar skarpt färgvalet att helt hålla i det mörka blåa färgvalet utan möjlighet att växla till ett ”light mode”. Hade dock sett ännu mörkare och mer marinblå än det lite ”torra” blåa som är idag.
 • Fontval
  Ett säkert fontval som kanske ligger lite mer åt det tråkiga hållet. Inte alltid dåligt med tråkigt då det varken ger eller tar fokus från innehållet utan mer faller i den naturliga delen av hjärnan när man läser text på sidan. Inget som heller poppar eller gör sidan speciel heller, men ett säkert val helt enkelt.

Vi listar vad vi tycker är dåligt

 • Färgval
  Ganska tråkigt färgval. Hade gärna sett ett mörkare marinblå genom hela sidan. Kanske eventuellt också möjligheten till att växla till ett lightmode.
 • Fontval
  Lika som jag tycker att fontvalet är bra tycker jag att det är dåligt. Hade gärna sett lite mer ”gamer” aktiga fontval så som Montserrat varvat med mer neutral font som Poppins.
 • Logotyp
  Märks att sidan överlag inte är skapad av någon eller några med en grafisk ådra i hela kroppen då upplägg, storlek på rutor/sökfält, texter, knappar osv osv är helt uppåt väggarna. Inte minst också deras logotyp som är något av de mest ”skräpiga” 5 minuters logotyper jag någonsin skådat. En sådan oerhört missad chans att bara lägga in ett gulligt litet moln istället för texten CFcloud som logotypen består utav idag.
 • ”Topbar”-ens uppbyggnad
  Varför i alla gudars skymning är det en hamburgarmeny-ikon i topbaren som endast är till för att förminska och förstora sidebaren? Varför finns där precis brevid en konstig support länk som inte är en knapp utan bara en text-länk? Varför är det 3 kilomter till sökrutan? Varför är sökrutan centrerad? Varför är där sen ytterligare 3 kilomter till Notifications och dropdown menyn? Allt är så satans utspritt.
 • ”Sidebar”-ens uppbyggnad
  Varför är den så jävla bred? Jag spottar på alla ikoner – USCH! Varför heter första länken ”My CFtools Cloud” och inte bara ”My CFcloud”? Varför finns ens den knappen om man har drop-down menyn uppe i topbar-en?
  Rent spontant känner jag att det finns alldeles för mycket att säga om sidebar-en så jag låter det förklaras längre i inlägget nedan.